063/7794 130

(broj je dostupan putem Vibera i WhatsAppa)

Rolo zavese po meari

Rolo zavese u poslednjih par godina doživljavaju pravu ekspanziju u dekoraciji bilo kog ambijenta. Ono što ih posebno krasi jesu funkcionalnost, jedinstvenost i originalnost. Bilo da je reč o kući, stanu ili poslovnom prostoru, uz pomoć rolo zavesa različitih dezena i materijala,  učinićete vaš ambijentprijatnijim mestom za boravak. Obično se rolo zavese izrađuju po tačnim dimenzijama prozora i veoma su jednostavne za montiranje. Ukoliko se odlučite za kupovinu ne svakidašnnjih zavesa, ovde ćemo vam objasniti pravilan način njihovog održavanja.


Čišćenje rolo zavese uz pomoć mokre krpe


Održavanje rolo zavesa ne predstavlja nikakvu nauku. Čak ćete se uveriti da je ovaj način održavanja mnogo jednostavniji i praktičniji od samog održavanja zavesa i draperije. Jedino što vam je potrebno za čišćenje jeste vlažna krpa, koju prethodno treba da dobro iscedite. Pri pranju rolo zavese ne koristite  nikakva jaka sredstva za čišćenje, jer bi na taj način mogli da oštetite samu tkaninu od kojeg je napravljena rolo zavesa. Pre početka čišćenja spustite rolo zavesu do poda i laganim pokretima prelazite vlažnom krpom preko nje. Ostavite da se vaša rolo zavesa osuši jedno par minuta i vratite je nazad u kutiju. Rolo zavese možete koristiti bilo gde, čak mogu postati vaš najbolji saveznik u kuhinji. Kuhinja je mesto gde se stalno mešaju razni mirisi i gde su fleke po zidovima i podovima neizbežne. Zbog njihove funkcionalnosti, jednostavnog održavanja, ne samo da će dati poseban pečat vašoj kuhinji već ćete sa lakoćom moći da je održavate ičistite. Takođe nemojte zaboraviti da su rolo zavese antibakterijski proizvod, jer platna od kojeg su napravljene zavese ne zadržavaju u sebi prašinu i mirise.


Za detaljnije čišćenje koristite usisivač


Ukoliko je vašim rolo zavesama potrebno detaljnije čišćenje koristite usisivač. Prvo dobro usisajte vašu rolo zavesu, pa je zatim dobro obrišite vlažnom krpom. Na taj način ćete temeljno i detaljno oprati vašu rolo zavesu. Prilikom korišćenja usisivača koristite posebnu papučicu za pod i podesite vaš usisivač na najmanju brzinu. Polako i pažljivo prelazite preko vaše rolo zavese i vodite računa da ne bi došlo do gužvanja.


Kada se koristi paro čistač?


Prethodna dva načina predstavljaju osnovne metode čišćenja rolo zavese. Međutim ukoliko se pojave skorele fleke ili mrlje moraćete vaše zavese očistiti paro čistačem. Ukoliko nemate paro čistač uvek se možete obratiti servisu za pranje zavesa, koji će profesionalno oprati vašu zavesu. Nikako nemojte vašu rolo zavesu prati u veš mašini. Jedan problem je u sastavu materijala koji se koristi za izradu rolo zavese i koji nije pogodan za mašinsko pranje a drugi problem leži u mehanizmu. Kada se jednom postavi rolo zavesa, veoma lako je možete skinuti sa mehanizma ali se problem javlja prilikom vraćanja. Jednom kada skinete rolo zavesu veoma teško da je možete opet sami vratiti u prvobitni položaj. Ukoliko se to desi najbolje je da kontaktirate majstora ili nekog ko ima iskustva u postavljanju rolo zavesa.


Uklopivost uz svaki ambijent


Rolo zavese predstavljaju pravi trend kada je u pitanju opremanje doma ili kancelarije. Jedinstvo izrade platna u  različitim dezenima od providnog, mrežastog, tačkastog materijala u svim mogućim bojama učiniće da vaš prostor izgleda moderno i unikatno.



Komentari

Vaše ime i prezime*
Vaš email*
Vaš komentar*


Pročitajte još:

Nenadmašne prednosti PVC stolarije koje ćete osetiti baš u zimskom periodu

Želite da Vaš dom bude topliji i pretragom na internetu vidite da se nude razne varijante koje dop...

Kako da drvena stolarija decenijama ima vrhunski kvalitet?

Pravilnom negom jednom u nekoliko godina drveni prozori i drvena ulazna vrata će uvek biti dobar iz...

Osvežite vaš dom sa kvalitetnom PVC stolarijom

Fascinacija PVC stolarijom svakodnevno raste, a zašto i ne bi? PVC prozori i vrata ne samo da...

Preporučeni proizvodi