063/7794 130

(broj je dostupan putem Vibera i WhatsAppa)

Drvena stolarija BeoPvc

Pravilnom negom jednom u nekoliko godina drveni prozori i drvena ulazna vrata će uvek biti dobar izolator nenadmašne estetske lepote.

Kojim se postupcima drvena stolarija štiti i koliko zapravo često?

Prvo se sa drveta uklanjaju svi prethodni slojevi farbi i nečištoće šmirglanjem. Prozorska okna i vrata se mogu skinuti i deo tog prljavog posla izneti napolje. Posao jeste zamoran, ali je krajnji rezultat vredan toga.

Drvetu je potrebna dobra zaštita pa se na njega nanose svojevrsni prajmeri i druge boje i lakovi, ali se između uklanjanja prljavštine i novog premaza gitovanjem popunjavaju sitna oštećenja i drvetu se vraća prvobitan izgled.

Ako vam se sviđa boja i tekstura drveta možete naneti lazure. One su providne i sa njima drvo diše. Iako se čeće ljušte lakše se i uklanjaju pa je obnavljanje lako za ponovnu zaštitu drveta.

Emajl i lakovi su premazi veće trajnosti, sprečavaju da drvo upija vlagu, ali tokom godina se javljaju mikro pukotine kroz koje započinje i kasniji proces ljuštenja nanesenih slojeva. Tada je potrebno očistiti drvo i ponovo ga zaštiti. Emajl bojom potpuno pokriva drvo i odličan je za sakrivanje nekih oštećenja. Lakovi su prozirni, ali brže propadaju usled izloženosti suncu pa ako ga nanosite na drvena ulazna vrata ili prozore na sunčanoj strani lak mora sadržati i dodatne aditive za trajnost.

Koliko često ćete vršiti reparaciju zavisi od nekoliko faktora: lokacije objekta, strane sveta, od položaja gde su ugrađeni na objekat… Češće se moraju negovati drveni prozori i drvena ulazna vrata u mestima gde su veće godišnje fluktuacije u temperaturi, stolarija koja je južno i jugozapadno duže pod uticajem sunca. Ulazna vrata od drveta su posebno ugoržena jer je veća površina pod stalnom vlagom ako su postavljena bliže zemlji.

Posebno obratitie pažnju na ove preporuke!

Nije dovoljno naneti prajmer ili neki fungicidni premaz i jedan sloj zaštitne boje preko! Za potpunu zaštitu drveta nanesite makar 2 ili 3 sloja boje. Svaki sloj se mora dobro osušiti pre sledećeg nanosa i tako do konačnog rezultata koji će biti savršen.

Budite pažljivi pri odabiru kvaliteta prajmera i zaštitnih premaza jer razlika u rezultatu tokom godina upotrebe nije zanemarljiva. 

Drvena stolarija i cene održavanja

Ako izvodite računicu “drvena stolarija cene” jasno vam je da će tokom godina troškovi održavanja podići cenu koju ste u startu platili. Zašto ljudi ipak ulažu u kupovinu ove stolarije?

Pre svega troškovi održavanja mogu biti niži ako sve fizičke poslove odradite sami, jedini troškovi su kupovina premaza. Ovaj postupak radite tek na nekoliko godina, a za rezultat imate potpuno osveženu stolariju koja ulepšava vaš prostor. Čak šta više, možete je bojiti ili skidati tu boju za originalan izgled drveta i davati potpuno novi izgled svom prostoru. Kod ostalih varijanti stolarije to se radi jedino zamenom! Drvena stolarija nema “hladni most” i ne dovodi do stvaranja kondeza, izuzetan je izolator i od buke i temperature, a za sav ovaj konačan rezultat vredi se uposliti s’vremena na vreme. Zato ona toliko vredi!

Ako ste mislili da je drvena stolarija = glavobolja, sada vam je jasno da je trud minimalan, a rezultat prelepa stolarija nenadmašnih karakteristika.




Komentari

Vaše ime i prezime*
Vaš email*
Vaš komentar*


Pročitajte još:

Ukrasite vaš dom uz pomoć rolo zavesa-sveti i održavanje

Rolo zavese u poslednjih par godina doživljavaju pravu ekspanziju u dekoraciji bilo kog ambijenta. ...

Nenadmašne prednosti PVC stolarije koje ćete osetiti baš u zimskom periodu

Želite da Vaš dom bude topliji i pretragom na internetu vidite da se nude razne varijante koje dop...

Osvežite vaš dom sa kvalitetnom PVC stolarijom

Fascinacija PVC stolarijom svakodnevno raste, a zašto i ne bi? PVC prozori i vrata ne samo da...

Preporučeni proizvodi