063/7794 130

(broj je dostupan putem Vibera i WhatsAppa)


Fascinacija PVC stolarijom svakodnevno raste, a zašto i ne bi? PVC prozori i vrata ne samo da  izgledaju sjajno već imaju i jaču konstrukciju od tradicionalnih drvenih i metalnih prozora. PVC stolarija nosi sa sobom niz drugih pogodnosti i prvi je izbor kod vlasnika kuća, građevinara, arhitekata i dizajnera enterijera. U ovom tekstu nabrojaćemo sedam jednostavnih razloga zašto bi trebalo da odaberete PVC vrata i prozore za vaš dom.


PVC stolarija je manje skupa 

Kada pogledamo cene drvene i aluminijumske stolarije, PVC stolarija i nije toliko skupa. Cena same instalacije PVC stolarije takođe je niža u odnosu na navedene, kao i sveukupni troškovi održavanja. Sve ovo što smo naveli govori u prilog tome da je PVC stolarija jednostavno manje skupa u odnosu na druge vrste stolarije.  


Odlična izolacija  

PVC vrata će pomoći održavanju prosečnog nivoa temperature u sobi, jer nude odlična svojstva toplotne izolacije. Ako ste uz to u svoj dom dodali i PVC prozore, to znači da tokom leta i zime možete da minimizujete upotrebu uređaja za grejanje i hlađenje. Ovo će direktno uticati na vaš račun za struju, što opet direktno utiče na smanjenje vaših ukupnih troškova.


Bolja sigurnost  

Postoji jedna stvar koju će proizvođači PVC vrata uvek reći - ona se neće slomiti tako lako kao drvo. Ako instalirate PVC vrata u vaš dom ili poslovni prostor, budite sigurni da ste se opredelili za dodatni nivo sigurnosti.


PVC stolarija ne rđa 

Još jedan razlog zašto se PVC stolarija smatra pogodnom jeste što ista ne rđa i upravo iz tog razloga se danas PVC stolarija najčešće koristi u izgradnji. Dok će metal vremenom neizostavno početi da rđa,  a drvo da se savija, prirodno sunce i kiša nemaju uticaj na PVC stolariju, osim što možda du minimalnoj meri mogu da utiču na originalnu boju.


Ne postoji rizik od štetočina 

Jednom kada žižak ili druge slične štetočine uđu u drvo, vrlo je teško da ih se reši, pa prema tome, ponekad troškovi održavanja drvene stolarije mogu da uključuju promenu svih vrata i prozora u kući. Ove štetočine takođe mogu da dovedu do gubitka nameštaja. Ako se odlučite za PVC stolariju, nećete morati da se brinete da ćete se susresti sa ovim štetočinama jer je to gotovo pa nemoguće.


Lakše održavanje  

Kada se porede sa ostalim materijalima koji se danas mogu naći na tržištu, PVC vrata i prozori zahtevaju najmanje održavanje. Nema potrebe da zovete stolara kako bi se pobrinuo za izvijanje i nema potrebe za dezinsekcijom. Sve što vam je potrebno za održavanje PVC stolarije jeste krpa za brisanje. Za uklanjanje tvrdokornih mrlja možete da koristiti blagi deterdžent sa vlažnom krpom.


Moderan izgled 

Ova vrata i prozori daju moderan izgled vašoj kancelariji i vašem domu. Oni su u trendu, a iako je raspon boja ograničen, postoji dovoljno izbora da se PVC vrata i PVC prozori uklope sa modernim, minimalističkim dekorom ili otmenim, tradicionalnim.


Kao što se vidi, ovih sedam razloga trebalo bi da vam budu dovoljni da vas podstaknu na razmišljanje da odaberete PVC vrata i prozore za svoju dom. Ovi moderni dodaci ne samo da će vam pomoći da uštedite novac, već će vam umanjiti i troškove dnevnog održavanja što je, složićete se, vrlo značajna stavka pri opremanju i renovaciji doma. 


Komentari

Vaše ime i prezime*
Vaš email*
Vaš komentar*


Pročitajte još:

Ukrasite vaš dom uz pomoć rolo zavesa-sveti i održavanje

Rolo zavese u poslednjih par godina doživljavaju pravu ekspanziju u dekoraciji bilo kog ambijenta. ...

Kako da drvena stolarija decenijama ima vrhunski kvalitet?

Pravilnom negom jednom u nekoliko godina drveni prozori i drvena ulazna vrata će uvek biti dobar iz...

Nenadmašne prednosti PVC stolarije koje ćete osetiti baš u zimskom periodu

Želite da Vaš dom bude topliji i pretragom na internetu vidite da se nude razne varijante koje dop...

Preporučeni proizvodi